Sitemap | Contact   

Schoonderbeek BV
Bouw- en Aannemingsbedrijf
Computerweg 16
3821 AB Amersfoort

tel: 033-455 83 65
fax: 033-455 03 66

info@schoonderbeek-bv.nl

Routebeschrijving


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project: Kaas van Kees
Opdrachtgever: Stadsherstel
Datum: 2009

In opdracht van Stadsherstel heeft Schoonderbeek het pand Kaas van Kees gelegen aan de Hof 29 te Amersfoort gesloopt en in originele stijl herbouwd.

Juni 2008 is in bouwteam verband begonnen met de voorbereidingen en de onderzoeken naar de staat van het pand. De conclusie dat de constructieve staat van het pand erg slecht was, kon snel getrokken worden. Sloop van het pand was onvermijdelijk, waarbij zoveel mogelijk originele details en materialen gespaard bleven.

Maart 2009 is gestart met demontage van specifieke details en materialen waarna vervolgens het pand gesloopt werd. Voor de nieuwbouw is gekozen de traditionele details te verwerken in moderne materialen. Het originele glas in lood is hersteld en verwerkt in isolerende beglazing. Het stukadoorwerk heeft zijn originele details behouden welke toegebracht zijn in een Sto Isoned gevel isolatiesysteem.

Speciale aandacht in dit project ging uit naar geluidisolatie tussen BG en de verdiepingen. Omdat de verdiepingen verhuurd worden aan een hoteleigenaar is de geluidseis essentieel, gasten mogen geen last ondervinden van de onder gelegen horeca gelegenheid. Na oplevering van het project zijn door adviesbureau Niemann metingen verricht welke uitwezen dat het pand aan alle vooraf gesteld wensen voldoet. Februari 2010 is het pand opgeleverd

 

 

 

 

 

 
Copyright © Schoonderbeek